Két arany a karatés IKU országos bajnokságon

A Magyar IKU Karate Szövetség II. nyílt országos bajnokságát a hétvégén, Nagykanizsán, a Kanizsa Arénában rendezte meg a helyi KIME Shotokan Karate Egyesület. Az országos bajnokságon hat egyesület közel 60 versenyzője vett részt. A versenyzők zöme shotokan karatés volt, de Sendo-ryu karate-do és goshinkai karate-do irányzathoz tartozók is eljöttek. A szövetség tagjaként jött el Szatmárnémetiből az Okinawa Dojo Egyesület, így nemzetközivé is vált a megmérettetés A verseny ünnepélyes megnyitóján a szövetség elnöke, Shihan Feszt Norbert 7. Danos karate mester köszöntötte a megjelenteket, s a klubok vezetőinek egy –egy kupával köszönte meg a részvételt. Külön köszöntötték a szövetség azon válogatottjait, akik a szövetség rövid fennállása alatt eredményesen szerepeltek az IKU Európa-bajnokságain: Feszt Gergő, Takács Marcell és Takács Krisztián méltán kaptak nagy tapsot az elismerés mellett. A versenyen egyéni és csoport kata (formagyakorlat), majd a kumite (küzdelem) versenyszámban mérhették össze tudásukat a karatékák. A nézők lendületes, technikás harcokat láthattak. A formagyakorlatnál kiemelkedett a két tapasztalt harcos, Takács Krisztián mester és Farkas Norbert mester magas színvonalú és élményszámba menő formagyakorlata.

A klubok között a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE Goshinkai karate Szakosztálya is képviseltette magát. A Shihan Gregor László VIII. DAN vezette szakosztály nem a versenyzést tekinti fő feladatának, de már a tavalyi, Túrriscsén is megrendezett IKU Országos Bajnokságon is elindult, és érmeket hozott haza. Most is ez történt. Ticz Nándor a serdülő korosztályban versenyzett. A formagyakorlat versenyt megnyerte bemutatott gyakorlatával és a küzdelemben sem maradt alul. A küzdelmi (kumite) nehézsúlyú döntőben egy magasabb fokozatú versenyzőt győzött le, a mérkőzést a két sikeresen végrehajtott fejrúgással nyerte meg. Így két országos bajnoki címet és aranyérmet hozhatott haza Békéscsabára edzője és a segédedző Enikő nővére nagy örömére. Sokat jelentett a JALTE Farkas András VII.DAN vezette shotokan karatésainak a segítsége a felkészülésben!

A verseny rendezőit köszönet illeti az OB megrendezéséért. A Nyesti Csaba mester főbíró vezette bírói kar mindent megtett az igazságos bíráskodásért, s Feszt Norbert shihan, Feszt-Nagy Zita és a többi rendező munkájával gördülékenyen vitte a versenyt, nem volt üresjárat. Az IKU országos bajnokság jó hangulatban ért véget.

Ezt a versenyt a Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés vármegyei priorátusa is támogatta, s a tervek szerint a jövő évi, 2024 évi országos bajnokság ősszel Békéscsabán kerül majd megrendezésre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük